Meminiull er gull!

Her kan du bli kjent med våre ullkvaliteter, lære mere om ullas egenskaper og hvordan du ta vare på dine ullplagg.

Les mer

Memini ull

Våre Memini-ullplagg er av høykvalitets, myk ull.

Om ull klør eller ikke avhenger av tykkelsen på fibrene. Dette måles i noe som heter my (µ – tusendedels millimeter) og kalles micron. Man får kjøpt ullplagg i forskjellig tykkelse, og de som opplever kløe bør kjøpe de aller tynneste kvalitetene. I dag skal alt norsk ullundertøy ligge innenfor den internasjonale kløgrensenfor ull, som er 27 my. Memini plagg har en My mellom 18-21.

Den mest brukte kvaliteten hos oss er blandingen 80% lammeull og 20% polyamid. Her er ullen blandet med polyamid for å forlenge holbarhetstid og styrke ullens kvaliteter.


Woolcell

Vårt ullundertøy kaller vi Woolcell. Dette er en blanding av 50% merino ull og 50% tencel. Tencel er et miljøvennlig tekstilmaterial som kommer rett fra naturen og utvinnes av cellulose fra trær. Det skårer meget høyt i rangeringen av miljøvennlige tekstiler, både når det gjelder råmateriale og produksjonsprosess. Dette materialet har mange av de samme gode egenskapene som ull. Ved å blande ull med tencel blir plaggene ekstra myke og slitesterke. De vil holde godt på passformen og føre fukt bort fra huden. Det finnes noen barn som har sart hud, og da kan man for eksempel bruke klær der ull er kombinert med en naturlig viskose kvalitet, som tenceleller bambus.

 

 

Ullas egenskaper

Det er en lang tradisjon her i Norge å bruke ull. Det eldste ullplagget vi har funnet her til lands er rundt 1700 år gammelt. Ull er et materiale med mange fantastiske kvaliteter. Den isolerer mot kulde og varme og kan ta opp 35-40 prosent fuktighet før den kjennes fuktig. Ull kan ta opp mye fuktighet uten at den føles våt og uten at den leder vekk varmen. I tillegg avgir ull varme når den tar opp fuktighet. Den krøllete fasongen på fibrene gjør at det blir plass til luft, og luft er viktig når det gjelder isolasjon. Ull har styrke og spenst og gir slitesterke plagg som kan brukes gang på gang! Et ullplagg trenger ikke å vaskes like ofte som andre kvaliteter, men må vaskes på riktig måte for å unngå krymping eller unødvending slitasje.

Hvordan ta vare på ulla

Ullplaggene fra Memini har lang levetid hvis de blir tatt godt vare på. Les vaskeanvisning på vedlikeholdslappen i plagget nøye og husk å vaske plagg med lignende farger sammen.

Maskinvask: 

  • Vask kun 3-4 plagg i maskinen om gangen.
  • Bruk maskinens skånsomme ullprogram og bruk spesialvaskemiddel for ullvask. 
  • Husk å stille maskinens sentrifugering på laveste trommelhastighet.
  • NB! Restart maskinen før ny innstilling for å være sikker på at maskinen har slettet forrige program.

Håndvask: 

  • Bruk et spesialvaskemiddel for ullvask som løses opp i vannet før bruk. 
  • Vannet må være høyst 40°C Ikke la plagget ligge i bløt.
  • Ikke gni plagget, men klem på det mens du vasker, så ikke fibrene toves. 
  • Skyll plagget nøye og klem (ikke vri) alt vannet ut. Bruk gjerne et håndkle.
  • Tørk plagget liggende flatt 

 

Når uhellet er ute....

Det hender at ullplagg havner i feilvask og dermed tover seg (les: Krymper). Dette skal ikke skje med våre Meminiplagg om vaskeanvisningen blir fulgt. Husk å sjekke innstillinger på vaskemaskin for trommelhastighet! Om uhellet allikevel er ute finnes det nå produkter på markedet som er verdt å prøve. Et av disse er den norske oppfinnelsen Unshrinkit. Denne kan du lese mere om og kjøpe her: http://www.yourvismawebsite.com/thune-import

Vikonsept AS | Fjellvegen 1a, 5532 Haugesund, Norway
+47 52 71 69 95 | hello@memini.no | Org.nr 988 790 605